Wie is Owl & Bee®? We zijn erg blij dat je het vraagt!

We zijn in België in 2020 opgericht op basis van sterke principes van ethiek, duurzaamheid, milieubewustzijn, ecologie en sociale verantwoordelijkheid. We nemen deze waarden zo serieus dat we proactief vechten voor deze principes in alles wat we doen.

We zijn er trots op om mensen te helpen zich beter te voelen in zichzelf en willen een gevoel van eigenwaarde en een gezond zelfrespect bevorderen; we zijn tenslotte allemaal mooi, van binnen en van buiten, wie, hoe, wat of waar je ook bent!

We betreuren absoluut elke vorm van verspilling, inclusief onnodige ingrediënten, en we plaatsen sterke ethiek, het milieu, dieren- en mensenrechten en onze sociale verantwoordelijkheid als lid van de maatschappij altijd boven winst.

Dus, wat zijn jullie basisprincipes?

Het bedrijf achter Owl & Bee® is opgericht om een ​​diepgaande positieve impact te hebben op de samenleving en het milieu. Om dit te bereiken, hebben ethische en morele overwegingen altijd voorrang op financiële winst.

Deze ethische en morele overwegingen omvatten:

 • Eerlijke behandeling van elke medewerker van ons bedrijf en die van onze leveranciers;
 • Het welzijn, de gezondheid en de veiligheid van al onze klanten;
 • Het milieu, zowel lokaal als wereldwijd, en hoe dit wordt beïnvloed door onze activiteiten;
 • Eerlijke handel, inclusief de afwezigheid van illegale of moreel twijfelachtige activiteiten, witwassen van geld of uitbuiting van mensen, dieren of het milieu;
 • De rechten en het welzijn van dieren, in het bijzonder met respect voor hun veiligheid, en zeker met betrekking tot dierenmishandeling, dierenleed, dierproeven of andere uitbuiting; en
 • Mensenrechten, waaronder niet alleen die gespecificeerd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) en het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM), maar ook uitgebreide definities zoals gedefinieerd in de Jogjakarta-beginselen.

Deze principes zijn vanaf het begin aanwezig en hebben invloed op elke beslissing die we nemen.

Hoe handhaven jullie deze principes?

We leggen onszelf onze principes op verschillende manieren op:

 • Ons bedrijf en onze dochterondernemingen zijn allemaal opgericht met onze sterke ethische principes die zijn ingebouwd in de oprichtingsstatuten, zodat alle werknemers en de raad van bestuur het bedrijf altijd te goeder trouw laten functioneren, en deze documenten zijn altijd voor iedereen openbaar beschikbaar in het ondernemingsregister ter verificatie;
 • Elke leverancier waarmee we samenwerken, ondertekent onze Ethische Leveringsovereenkomst (Ethical Supply Agreement) — een contractuele verplichting die ervoor zorgt dat ze onze waarden delen, bijvoorbeeld dat ze geen dieren schaden, dat ze niet handelen op een manier die schadelijk is voor het milieu en dat ze hun werknemers eerlijk behandelen en sociaal verantwoordelijk zijn in hun lokale gemeenschappen;
 • Elke detailhandelaar, winkel of distributeur in ons wederverkoopnetwerk waarmee we samenwerken, is een ondertekenaar van ofwel onze Trusted Reseller- of Authorised Distributor-programma's, wat ervoor zorgt dat onze producten alleen worden verkocht in winkels die ook onze visie delen;
 • We zijn sinds maart 2021 ondertekenaar van Terra Carta — een initiatief van het Sustainable Markets Initiative van Zijne Koninklijke Hoogheid de prins van Wales, die zelf al tientallen jaren pleitbezorger is op het gebied van milieubescherming, klimaatveranderingsbeleid en de duurzame economie; en
 • We zorgen ervoor dat al onze producten de strenge veganistische certificering, hebben doorstaan, wat impliciet garandeert dat onze producten op geen enkele manier dieren uitbuiten of schade toebrengen.

Daarnaast, als je denkt dat er iets is dat we nog niet doen, of als je denkt dat we iets verkeerd hebben gedaan, neem contact op met ons om dit te laten weten!

Waarom maken jullie zich zo druk over dit alles?

Oh dat is makkelijk - we willen gewoon dat iedereen die onze producten koopt er zeker van is dat ze echt een verantwoorde keuze maken. We doen het harde werk namens jou, omdat we vinden dat het normaal is dat bedrijven die dingen maken ook verantwoordelijk zijn voor de impact die ze hebben op onze mooie kleine planeet.

Met zoveel verkeerde informatie die er is, hopen we dat je erop kunt vertrouwen dat we namens jou de juiste beslissingen nemen als het gaat om de ingrediënten die we gebruiken, onze keuzes voor verpakkingen en onze toeleveringsketen. We willen de mooiste producten maken, maar we willen ook niet dat dit ten koste gaat van onze planeet.

Ik heb interesse om nog meer te weten te komen over het bedrijf

Dat is geweldig! We moedigen kritisch denken aan en hopen altijd dat mensen in de feiten duiken om de waarheid te vinden! Je kan alvast meer over ons te weten te komen op onze bedrijfswebsite.